Preventie

Voorkomen is beter dan genezen, dus naast het oplossen van reeds bestaande problemen tracht Faircasso ook een bijdrage te leveren aan het voorkomen van financieel instabiele huishoudens. Dit doen wij d.m.v. advies aan scholieren en werknemers van onze opdrachtgevers, maar ook in de vorm van gastdocentschappen. Daarnaast doneren wij een deel van de winst aan soortgelijke initiatieven.

Kredietbank Rotterdam
Voor scholieren

De Kredietbank Rotterdam geeft op Rotterdamse scholen voor middelbaar beroepsonderwijs workshops over geld, budgetteren en schulden.

De workshops hebben tot doel de studenten beter met geld te leren omgaan, schulden te voorkomen en studenten te informeren over hoe ze schulden kunnen aanpakken.

De eerste workshop is gericht op schulden. Hoe kom je eraan en nog beter, hoe voorkom je dat je ze krijgt. En als je ze hebt, wat kun je dan doen. De tweede workshop gaat over budgetteren.

Voor iedereen (ook in-house bij werkgevers)

Met een budgettraining van de Kredietbank Rotterdam (KBR) leert u beter om te gaan met uw geld en om overzicht te houden. Daarmee kunt u geldzorgen voorkomen of oplossen.

Tijdens de training leert u hoe u uw administratie goed kunt bijhouden en hoe u geld kunt besparen.

De budgettraining overdag bestaat uit zes dagdelen van 2,5 uur. De budgettraining in de avond bestaat uit vijf avonden van 2,5 uur. De budgettraining is gratis.

Link