Terug naar overzicht

Sociaal Verantwoord Incasseren juist nu cruciaal

#actueel
29 March 2022
  • Deel:

Gister lanceerde Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van SchuldenlabNL, tijdens de Week van het geld, de campagne ‘Grip op je geld’ in Rotterdam. Ook wij doen, als partner van de Nederlandse Schuldhulproute, mee met de campagne ‘Grip op je geld’. Nu meer dan ooit is het belangrijk om een extra grote stap doen op het gebied van Sociaal Verantwoord Incasseren. We moeten de handen ineen slaan. De crisis neemt met de dag toe. Onder andere de Corona pandemie, de oorlog en Oekraïne en de inflatie zorgt dat de schuldenlast in Nederland welke alleen maar verder toeneemt. Hierdoor komen de lage en midden inkomens steeds verder in de problemen.

 

Start: 'Grip op je geld campagne'

Groeiend risico

Uit onderzoek blijkt dat ruim 50% van de Nederlanders financieel ongezond is of financieel risico loopt. De komende tijd worden deze Nederlanders nog harder in hun portemonnee geraakt. De stijgende lasten staan niet verhouding tot de stijging op het gebied van inkomen waardoor het vrijwel een gegeven is dat er steeds meer mensen zullen zijn met betalingsproblemen. Ook in jouw klantportefeuille.

Kansen

Om deze trend niet uit te laten monden tot een volgende epische crisis is het belangrijk om niet alleen om mensen te bereiken die al op zoek gaan naar hulp, maar juist ook de mensen die hier niet direct over durven te spreken. Hoe sneller hulp geboden wordt, hoe groter de kans dat de problematiek niet ernstiger wordt. In het realiseren van de hulp is de samenwerking tussen publieke en private partijen essentieel.

Faircasso is expert als het aankomt op deze vroeg signalering, het betaald krijgen van achterstanden, recidive verkleinen (door onze eigen schuldhulpbegeleiding via Stichting Faircasso) én tegelijk behouden van klanten die te maken hebben met schulden.

Sociale partner

Wij zijn een echte partner & tevens een social enterprise. Faircasso is, als enige in de sector, impact gedreven in plaats van winst gedreven. We kijken altijd naar optimalisering van je huidige debiteuroplossingen, doen hier suggesties voor en kijken vervolgens hoe Faircasso jou kan helpen. Dit kan een incompany training zijn voor de medewerkers op het gebied van stress-sensitieve communicatie of huisbezoek, het toevoegen van een huisbezoek in het huidige traject of het complete ontzorgen door een complete sociaal verantwoorde externe incasso-oplossing.

Ga met ons vrijblijvend het gespek aan! 
Want of je nou klant word van Faircasso of niet, iedereen is gebaat bij op een juiste manier Sociaal Verantwoord Incasseren. Dus stuur ons een e-mail of bel en wij plannen een gesprek met je in om te kijken hoe we het bedrijf, jouw klant en de maatschappij kunnen helpen.

#actueel
29 March 2022
  • Deel: