Eindbaas incasso- en schuldhulpafdeling 

Ben je niet moeilijk gaan kijken van deze functietitel? Dan ben jij misschien wel diegene die we zoeken!

Wat doet de eindbaas incasso- en schuldhulpafdeling?

We zoeken een sociaal ervaren leider. Iemand die ons incassoteam en de vrijwilligers kan inspireren en leiden in de verdere groei van Faircasso. Alles draait om blije en gelukkige medewerkers, opdrachtgevers en debiteuren. Aan de ene kant betekent dit vasthouden van alle goede dingen die er al zijn, maar ook innovaties doorvoeren zodat we efficiënter en effectiever gaan werken. Het is nu belangrijk dat je hands-on kunt meedoen met het team, maar we verwachten ook dat je vooruit kijkt. Waar staan we over 1 jaar/ 5 jaar / 10 jaar en wat is er voor nodig om die doelen te realiseren?

Faircasso is erg ambitieus, dat betekent dat we iemand zoeken die dat ook is. Onder je werkzaamheden vallen onder andere:  het coachen van collega’s, relatiebeheer opdrachtgevers (optimaliseren en uitvoering), onboarden van nieuwe klanten, processen optimaliseren (en aansturen IT), businesscases uitwerken en het maken van managementrapportages/-analyses welke leiden tot hogere customer service en groei van Faircasso. Zeker in de eerste periode zal je veel zelf moeten doen, het team is nog relatief klein. Ook ben je onderdeel van het MT. Deze werken net als jij binnen hun eigen afdeling zowel strategisch als hands-on.

Een goede eindbaas is:

 • Een peoplemanager (je hebt aandacht voor het individu, maar waarborgt ook de teambelangen);
 • Sensitief en flexibel;
 • Een duidelijke doenersmentaliteit;
 • Resultaatgericht;
 • Sterk anticiperend en probleemoplossend vermogen;

En heeft:

 • Aantoonbaar ervaring in het opzetten en leiding geven aan (nieuwe) incassoteams;
 • Aantoonbaar ervaring met implementatie, optimalisatie en standaardisatie van incassoprocessen;
 • Aantoonbaar ervaring als MT lid;
 • Affiniteit met schuldhulpverlening;
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk).

Wat bieden we jou?

Een unieke kans! Want je wordt niet alleen operationeel verantwoordelijk voor een sociale groeiende onderneming, maar met jouw persoonlijke inzet draag je elke dag bij aan minder schulden en meer sociaal verantwoorde betaaloplossingen in Nederland. Bij Faircasso werken we niet om rijk te worden, maar we bieden je wel een eerlijke vergoeding. Meer weten? Stuur een mail naar jaime@faircasso.nl.

Dit zijn wij

Faircasso is de enige sociale onderneming in de incassosector. Wij willen dat incasso niet leidt tot meer schulden en meer stress. Als grondlegger van dit Sociaal Incasseren willen wij meer schuldeisers helpen aan het op een sociale wijze betaald krijgen van de openstaande factuur maar vooral ook zorgen dat die klant niet als debiteur terugkeert. Het zit in ons DNA om sociale en duurzame impact te willen maken. Wij kunnen hier geen genoeg van krijgen en daarom blijven wij constant streven naar een nog betere dienstverlening. Uit onze social impactanalyse blijkt dat elke euro die wordt geïnvesteerd, Faircasso €3,80 euro maatschappelijke waarde creëert.   

We werken voor grote en minder grote opdrachtgevers zoals T-Mobile, KPN, Greenchoice, Stichting Kinderpostzegels en ONVZ. Allemaal schuldeisers die hun factuur betaald willen krijgen, maar tegelijk klanten met betalingsproblemen willen behouden en willen helpen.

De incasso- en schuldhulpafdeling vormt het hart van onze organisatie. Hier worden klanten van onze opdrachtgevers met raad en daad te woord gestaan. We helpen ze de betaling in orde te maken, ook als ze niet meteen kunnen betalen. In de eerste plaats worden ze geholpen door ons sociale incassoteam, maar wanneer de schulden te complex zijn zetten we onze eigen schuldhulpbegeleiders in. Dit team van vrijwilligers inventariseert de oorzaak en de omvang van de schulden, samen met klant wordt er een oplossing gezocht voor alle schulden. De oplossing is meestal een lokale hulpverlenende organisatie, zoals een Budgetmaatje of een bewindvoerder. Is het niet te complex? Dan lossen we het direct samen met de klant op. De hulp die we de klanten bieden is gratis, de kosten voor de uitvoering van de hulp wordt door Faircasso betaald. Onze winst wordt zo weer op een slimme en eerlijke manier teruggeven aan de maatschappij.

Hoe werkt solliciteren?

Kom jij je bed uit voor de missie van Faircasso? En wil jij de volgende stap in jouw carrière combineren met de volgende stap van onze organisatie? Dan ontvangen we graag je CV en een korte motivatie. Deze kun je sturen aan: sollicitaties@faircasso.nl.

Na ontvangst, ontvang je uiterlijk binnen 14 dagen bericht van ons over de eventuele vervolgstappen.