Stagefunctie - Sociaal Incassomedewerker 

Sociaal Incasseren draait om het oplossen en hulp bij schulden & (juridische) problemen met een menselijke aanpak. Omdat wij hard groeien zijn wij opzoek naar een stagiair Sociaal Incassomedewerker.

Stagefunctie - Sociaal Incassomedewerker

Ongeveer een derde van de Nederlanders heeft financiële problemen. Schuldeisers kampen met toenemende betalingsachterstanden en zoeken naar de beste manier om facturen betaald te krijgen, maar dat is heel moeilijk wanneer mensen al zoveel schulden hebben.

Bij Faircasso combineren we incasso en hulp bij schulden als 1 oplossing: we gebruiken een betalingsachterstand als kans om iemand te helpen, uit de schulden te komen én te blijven. Faircasso is de enige incasso-organisatie in Nederland zonder winstoogmerk. Wij hebben in 2014 een nieuwe manier van incasso ontwikkeld die steeds breder door schuldeisers, incassobedrijven en gerechtsdeurwaarders wordt overgenomen. Incasso maar dan zonder hoge kosten en zonder stress.

Deze werkwijze vraagt naast andere visie, beleid en procedures ook om een andere soort medewerkers. Sociaal Incasseren draait om het oplossen en hulp bij schulden & (juridische) problemen met een menselijke aanpak. Omdat wij hard groeien zijn wij opzoek naar een stagiair Sociaal Incassomedewerker.

Wat ga je leren:

Jij snapt dat in de huidige maatschappij incasso een noodzakelijk kwaad is, maar je wilt niet dat mensen onnodig verder in de problemen komen. Je wilt er alles aan doen om debiteuren goed te helpen, zodat zij de betalingsachterstand voldoen. Kunnen ze niet betalen? Dan denk je met ze mee. Welke rechten en plichten hebben ze, welke hulpmogelijkheden zijn er en wat past bij iemand? Alles draait om aandacht en maatwerk. Je werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit:

 • Telefonisch en per e-mail contact met debiteuren en opdrachtgevers inzake betaalachterstanden;
 • Debiteuren helpen om een betaaloplossing te vinden;
 • Schuldenproblematiek bespreken en intern doorverwijzen naar onze eigen schuldhulpbegeleiding;
 • Juridisch verweer behandelen.

Wie ben jij?

 • Je bent bezig met de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening of rechten;
 • Je kunt goed luisteren, analyseren, weet je te verplaatsen in de situatie van een ander;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je kunt een VOG overleggen.

Wat bieden we jou?

 • Per september 2022 een stageplek bij een unieke en authentieke organisatie (met kans op een baan!);
 • Afwisselende, zelfstandige en flexibele stage waarbij je Nederland een beetje mooier maakt;
 • Een gezellig team van collega’s en een informele werksfeer;
 • Een stagevergoeding van € 400 per maand;
 • Reiskosten worden vergoed;
 • Je werktijden zijn in overleg van maandag tot en met vrijdag.

Enthousiast geworden?

Zoek je een uitdagende stage waar je veel leert, plezier hebt en ook nog eens Nederland een beetje mooier kunt maken? En herken je je in de bovenstaande omschrijving, dan ontvangen we heel graag je CV en een korte motivatie. Deze kun je sturen aan sollicitaties@faircasso.nl.

Heb je eerst nog vragen? Bel gerust met Lia van Erk op 06 – 2874 9515.

Dit zijn wij

Faircasso is een incassobureau met een bijzondere missie. Wij willen dat niet alleen Faircasso maar heel Nederland op een sociale manier gaat incasseren. Sinds 2014 geven we het goede voorbeeld en inspireren we anderen om dit voorbeeld te volgen zodat we samen wat kunnen doen aan de schuldenproblematiek en mensen niet onderuit halen, maar overeind helpen. Deze werkwijze slaat aan! We groeien snel en zijn daarom op zoek naar gemotiveerde talenten die mee willen bouwen aan de toekomst van Faircasso