Incassomedewerker 

Als Incassomedewerker bij Faircasso ben je een groot deel van je dag in contact. Vooral met mensen (of bedrijven) die een betalingsachterstand hebben, maar ook met onze opdrachtgevers en schuldhulpverleners. Dit doe je zowel telefonisch als per email, inbound en outbound.
In dat contactmoment kun je écht iets betekenen voor mensen. 

Je legt uit wie je bent en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken, jij zoekt contact om te helpen. Je legt het proces uit, geeft aan wat de gevolgen zijn van de achterstand, motiveert mensen om iets aan de schuld te doen en probeert een realistische en duurzame betaling(regeling) af te spreken. Soms is dit niet mogelijk of is er sprake van problematische schulden. Dan doe je je uiterste best om samen met diegene een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld het starten van een schuldhulpbegeleidingstraject via Faircasso.

Onze afdeling Schuldhulpbegeleiding wordt bemand door Faircasso collega’s uit de verschillende teams en externe vrijwilligers. Ook jij hebt een plek in dit team, voor 4 uur per week. Na een warme overdracht brengt dit team in een telefonische intake de situatie in kaart. Hoe groot zijn de schulden? Welke competenties heeft of mist iemand om eruit te komen? Spelen er nog andere sociale problemen? Daarna wordt samen gezocht naar de beste lokale schuldhulp oplossing. Dat kan bijvoorbeeld een budgetmaatje zijn, een bewindvoerder of budgetbeheer.

Wie ben jij?

Jij bent een servicegerichte Rotterdammer die de visie van Faircasso deelt. Onze waarden -eerlijk, optimisme, aandacht en slim- passen bij jou. Je schakelt gemakkelijk met uiteenlopende mensen. Je wordt er blij van iets voor mensen te kunnen betekenen en gaat daarbij geduldig te werk. Goed luisteren en de juiste vragen stellen is voor jou vanzelfsprekend. Je hebt oog voor de situatie van mensen. Tegelijkertijd hou je het doel van je contact in het achterhoofd en bent oplossingsgericht. Je bent communicatief sterk in het Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift. Je beschikt over minimaal MBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld richting Sociaal Juridische Dienstverlening. Het is tot slot een pre als je ervaring hebt in de incasso en/of schuldhulp.

Wat bieden we jou?

  • Werken bij een unieke en authentieke organisatie
  • De kans om Nederland een beetje mooier te maken
  • Een gezellig team van collega’s en informele werksfeer
  • Een marktconform salaris
  • Je werktijden zijn in overleg op maandag tot en met zaterdag, zowel overdag als in de avond
  • 24 Vakantiedagen
  • Pensioenregeling
  • Een plek in ons vrijwillige schuldhulpteam voor 4 uur per week, waarvan 2 uur door ons betaald en 2 uur in je eigen tijd.

Dit zijn wij

Faircasso is een incassobureau met een bijzondere missie. Wij willen dat niet alleen Faircasso maar heel Nederland op een sociale manier gaat incasseren. Sinds 2014 geven we het goede voorbeeld en inspireren we anderen om dit voorbeeld te volgen. Zodat we samen wat kunnen doen aan de schuldenproblematiek en mensen niet onderuit halen, maar overeind helpen. Deze werkwijze slaat aan! We groeien snel en zijn daarom op zoek naar collega’s die mee willen bouwen aan de toekomst van Faircasso.

Hoe werkt solliciteren?

Kom jij je bed uit voor de missie van Faircasso? Geloof je in het werk dat we met elkaar doen en ben je gemotiveerd om mensen te helpen? Ben je daarnaast bereid om mee te draaien in het Schuldhulpteam? Dan ontvangen we graag je CV én een korte motivatie via sollicitaties@faircasso.nl.

Na ontvangst krijg je uiterlijk binnen 14 dagen bericht van ons over de eventuele vervolgstappen.

Heb je eerst nog vragen? Bel gerust met Lia op telefoonnummer 06 28749515 of stuur haar een e-mail via lia@faircasso.nl.